EDİRNE / UZUNKÖPRÜ - Kurtbey Ortaokulu

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Ara

Okulumuz bahçesine öğrencilerimiz için yeni oyun alanları yapılmıştır.

Öğrencilerimizin sağlıklı ve mutlu günlerde oynamaları dileğiyle..

Ara

Okulumuz bahçesinde bulunan çocuk oyun parkı yenilenmiştir.

Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu günlerde kullanmaları dileklerimizle..

Ara

Cumhuriyet'in ilanı ile kadınlarımız çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde etmişler ve bunun sonucunda da toplumsal alanda görünebilir olup, çalışma hayatına katılabilmişlerdir.

5 Aralık 1934'te Anayasamızda ve seçim kanunumuzda yapılan değişikliklerle Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. Bundan sonra ilk olarak belediye ve muhtarlık seçimlerine katılan kadınlarımız, 1935 yılında yapılan TBMM 5. Dönem seçimlerinde 17 kadın milletvekili ile Mecliste yer almıştır.

Ara

Maden işçiliği dünyanın en eski mesleklerinden biridir.

Türkiye'de madencilik sektörü, dünyanın en önemli maden yataklarına sahip bir coğrafyada bulunması nedeniyle gelişmiş bir sektördür. Bu sektörde üretimin her aşamasında büyük özveriyle çalışan madenciler, çok riskli ve tehlikeli çalışma koşullarına sahiptir. Dünyada ve ülkemizde yer altında ve yer üstünde canlarını ortaya koyarak çalışan; insanlık tarihindeki en zor mesleklerden biri olan madencilikle ekmeğini kazanan tüm madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyoruz. Son derece tehlikeli ve zor çalışma koşullarında emeklerini canları pahasına ortaya koyan madencilere saygıyı borç biliyor, yaşamını yitiren tüm madencileri sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Ara

Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından okulumuzda yangın güvenliği denetimleri yapılmıştır.

Kas

30 Kasım - 06 Aralık 2020 Uzaktan Eğitim Programı yayınlandı. Linkten ulaşabilirsiniz.

Kas

EBA ortaokulda haftanın özeti ve LGS'ye hazırlık.